Další ročník projektu Dinner in the Sky aneb romantika, adrenalin a gastronomie v oblacích

redakce
10. Červenec 2018

S jídlem roste chuť. Pražané i návštěvníci metropole jsou lační mimořádných zážitků. A tak není divu, že světově oblíbená atrakce v podobě hodování v oblacích zapustila kořeny také v české metropoli. A už dávno nám nestačí pouhý víkend, v polovině září se bude slavná plošina zvedat do výšky padesáti metrů nad vinohradským parkem rovných jedenáct dní za sebou. Vedle obligátní večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně či obědy.

Za výjimečností atrakce s názvem „Večeře v oblacích“ stojí propojení hned několika unikátních zážitků. Špičková gastronomie s adrenalinovým napětím způsobeným volným sezením vysoko nad zemí, romantickou atmosférou a překrásný výhled na Prahu, zvláště při západu slunce.

V letošním roce se budou gastronomické výlety do oblak odehrávat ve dnech od 6. do 16. září, kdy obvykle vládne krásné počasí Babího léta, neboť právě dobré počasí je důležitou podmínkou tohoto nezapomenutelného zážitku. Tou další je pak špičková kuchyně, kterou v letošním roce dostal na starost zkušený šéfkuchař a francouzský rytíř v oboru gastronomie Dalibor Navrátil.

Podávat se bude telecí Entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě, tomatové concasse plněné restovaným řapíkatým celerem, risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou, hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největší hvězdou na vybroušeném menu ovšem bude mille–feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem.

A jak probíhá samotné hodování v oblacích? K dispozici je dvaadvacet pohodlných křesel kolem prostorného stolu. Každý host je ke křeslu připoután bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku. Unikátní večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa. Za večeři při západu slunce zaplatíte 3 640 korun, za oběd 3 094 korun a brunch 1 144 korun.

SOUTĚŽ o voucher na Diner in the Sky

Soutěžte s námi o jeden voucher na tento neopakovatelný gurmánský zážitek Diner in the Sky. Voucher pro 2 osoby platí na cocktail, který se uskuteční dne 7.9. ve 22:40 hod. 

Soutěžní otázka: Kolik osob se vejde k prostornému stolu na plošině?

a) 16

b) 20

c) 22

Odpovědi zasílejte na email souteze@dokonalostsama.cz do 12.8.2018. Do předmětu prosím uvádějte název článku nebo soutěže.