K teplému letnímu počasí patří grilovačky a pořádný kus masa

Sezóna letních grilovaček je v plném proudu. Pokud nevlastníte zahradu s grilem a posezením, máte možnost si na výborný steak zajít do Pohostince Monarch, kde se na vás těší šéfkuchař a odborník na steaky Jan Volšička. Sympatický kuchař připravuje lahodné steaky ze stařeného hovězího masa plemene Black Angus. To si v restauraci nechávají sami dozrávat a mají tak jeho kvalitu neustále pod kontrolou. Na výborné menu si můžete zajít každý den od 11.30 do 23 hodin. 

Vysoký roštěnec na grilu, chimichurri omáčka a pečená čekanka

Pro milovníky steaků, kteří si je rádi připravují sami v pohodlí domova či na zahradě, má Jan Volšička recept na Vysoký roštěnec s chimichurry omáčkou a pečenou čekankou. Na 4 porce potřebujete 4 steaky, každý by měl mít minimální hmotnost 250 g, abyste dosáhli propečenosti podle libosti. Gril rozpalte na 300 °C, steaky před grilováním osolte a opečte asi 3 minuty po každé straně. Poté je nechte 20 minut odpočinout, aby maso zkřehlo. Steaky nezakrývejte alobalem, nechte je volně ležet na prkénku nebo talíři. Kdo má rád pepř, použijte ho až po grilování, jinak se koření zbytečně přepaluje.

Chimichurri omáčka

Na chimichurri omáčku (spíše salsu) budete potřebovat:

  • 150 ml olivového oleje
  • 70 ml červeného vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulku
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 hrst koriandru
  • 1 chilli papričku
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • šťávu z 1 citronu

Všechny ingredience nasekejte na jemno, smíchejte s olivovým olejem, octem a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a nechte v lednici alespoň 1 hodinu odležet.

Pečená čekanka

Potřebujete 2 kusy bílé čekanky, které rozřízněte napůl, pokapejte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete a nechte alespoň 15 minut odležet. Potom jen opečte na grilu asi 2 minuty na každé straně a je hotovo. Steak nafilírujte, polejte chimichurri omáčkou, přiložte grilovanou čekanku a letní oběd či večeře je na světě. Dobrou chuť!

Pohostinec Monarch má otevřeno denně od 11:30 do 23 hodin, připravuje týdenní obědové menu a stálou nabídku jídel Á la carte v ceně jídel většinou mezi 170 - 380 Kč. 


Více informací najdete na webu restaruace: www.monarch.cz , kde si můžete zároveň udělat online rezervaci.