Knižní novinka: Jak funguje jídlo - Co skutečně jíme, když jíme

redakce
04. Červen 2018

Na trh přichází srozumitelný a přehledný průvodce o potravinách a výživě. Snaží se přiblížit klíčové koncepce o jídle a rozebírá různé teorie o tom, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky a poutavě upravená publikace Jak funguje jídlo zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají super potraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži.

Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby. Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky běžných potravin pomocí vědeckého rozboru a odhalí sílu různých druhů jídla a pití.

SOUTĚŽ o knihu Jak funguje jídlo: Co skutěčně jíme, když jíme

Knihu Jak funguje jídlo: Co jíme, když jíme vydává Esence. Kniha je v pevné vazbě o 256 stranách. Za doporučenou cenu 399 Kč ji seženete zde nebo v naší soutěži. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku a jeden z pěti titulů je váš.

Soutěžní otázka: Kolik stran má vydání knihy Jak funguje jídlo? 

a) 274

b) 256

c) 244

Odpovědi zasílejte na email souteze@dokonalostsama.cz do 10.6.2018. Do předmětu prosím uvádějte název článku nebo soutěže.