Olomoucká Moravská restaurace nabízí rustikální interiér a tradiční česká jídla

Klára Kudrnáčová
07. Září 2018

Moravskou restauraci naleznete v Olomouci na Horním náměstí. Restaurace byla zbudována v roce 1996 rekonstrukcí objektu, kde se nacházel Merkur Gril. Interiér je vytvořen v rustikálním stylu, kde je v hojné míře použito dřevo a veškeré dřevěné doplňky jsou ručně vyřezávané.

Na jejím menu najdete jak tradiční české pokrmy, tak pokrmy světové gastronomie. Protože trocha té české klasiky jednou za čas neuškodí, naše redakce doporučuje jako předkrm Olomoucké prkýnko. Naleznete na něm maso z udírny, klobásu, paštiku z husích jater, tvarůžky, máslo a jablečný křen.

Kromě vývaru a česnečky nabízí Moravská restaurace Moravskou zelňačku s klobásou a zakysanou smetanou a polévku, kterou buď milujete, nebo nenávidíte – Dršťkovou. Pro zastánce velké porce a omáček restaurace vaří do 15 hodin klasická jídla. Guláš pro zbojníka s houskovými knedlíky je vařen podle rodinné receptury z roku 1966.

Moravská restaurace vaří také tři pokrmy z ryb, z nichž nás nejvíce zaujal Lososový steak se smetanovým špenátem a piniovými oříšky. Větší výběr je zde ze steaků. Pro návštěvu ve dvou doporučujeme Chateaubriand pro dvě osoby s omáčkou z lesních hříbků a grilovanou zeleninou. Právě omáček nabízí restaurace více, než je jinde obvyklé. Můžete si vybrat z pepřové omáčky, omáčky z pravých hříbků, liškové omáčky nebo koňakové omáčky s chilli. Pochutnat si zde můžete také na sýrovém talíři, na němž nemohou chybět Olomoucké tvarůžky a sýr Gran Moravia.

Pokud rádi mlsáte, dejte si Domácí Lívanečky s horkými borůvkami a šlehačkou, nebo Ovocné fondue se švýcarskou čokoládou. V Moravské restauraci je z čeho vybírat. Zajděte sem a přesvědčte se sami.