Sezóna grilování vrcholí. Ochutnejte sýry Koliba, Balsýr nebo Rougette

redakce
09. Srpen 2019

Každý z nás již někdy jedl maso nebo zeleninu z grilu. To jsou tradiční pokrmy, které si v letním počasí na zahradě rádi připravujeme. Menu, které lze vytvořit z čerstvých ingrediencí, však může být ještě rozmanitější. Grilovat nemusíme pouze maso a zeleninu, ale také ovoce či sýry. Rodinná firma ALIMPEX FOOD přichází s několika tipy, jak obohatit paletu grilovacích pokrmů a přitom si pochutnat. Za vyzkoušení stojí například pařený uzený oštěpek značky Koliba, který je určen přímo na grilování, pečení a opékání jak na grilu nebo v troubě, tak i na pánvi. Je vyroben z kravského mléka a uzen na bukovém dřevě. Výborný je v kombinaci s brusinkovým džemem. Taky se samotnou přípravou se nepřipravíte o moc času, je totiž velmi rychlá a snadná. Doporučená maloobchodní cena je 95,90 Kč za 180 g balení. 

Dalším z vhodných sýrů na gril je Balsýr, měkký plnotučný nezrající bílý sýr. Jedná se o kvalitní sýr balkánského typu s bylinkami, vyráběný ručně a výhradně z českého mléka. Ruční výroba zaručuje to, že Balsýr ze Žirovnice má nižší obsah sušiny a soli, a díky tomu vynikne jeho chuť. Platí také za ideální variantu do zeleninových salátů v případě horkých dní. 2 x 100 g pořídíte za doporučenou maloobchodní cenu 54,90 Kč.

Trojku vhodných sýrů na letní grilovačku uzavírá lahůdka ROUGETTE. Tu lze připravit v příchutích krémová, bylinky a chilli. Bylinky a koření se nacházejí nejen na povrchu, ale přímo v těstě sýru, aroma se tak při grilování krásně uvolní do celého sýru. Nelepí se na rošt ani nevytéká, jednoduše ho vyjmete z obalu a položíte na gril. Tento sýr mohou konzumovat i lidé s intolerancí laktózy, neboť díky přirozenému procesu zrání je bezlaktózový. Doporučená maloobchodní cena za 2 x 90 g je 74,90 Kč. 

 

Rougette krémový

Rougette krémový

„Koliba oštěpek uzený je speciálně vyrobený sýr pro úpravu na grilu, raclettu či na pánvi. Není třeba žádné balení do alobalu. Sýr se nelepí na rošt ani nevytéká. Jednoduše ho vyjmete z obalu a položíte na gril. Sýr se lehce nafoukne, nabobtná, ale neroztéká se. Grilované sýry obecně hezky ladí vůní i chutí se širokou škálou ingrediencí. K nim doporučujeme lehký zeleninový salát, opečené brambory, nebo pečivo. Grilovaný sýr můžeme podávat s celou řadou různých omáček, čatní, čalamádou či marmeládou. Omáčky chuť sýra zvýrazní a dodají chuti zcela jiný rozměr. Co například doplnit sýr fíkovou marmeládou? Zkuste a třeba vás to mile překvapí," uvádí Martin Kincl, marketingový manažer.

K sýrům je vhodné přikusovat pečivo nebo vytvořit jednoduchou kombinaci například s bramborami. Během několika minut tak máte přichystané pohoštění i pro několik lidí a to s minimálním úsilím.

Rougette bylinkový

Rougette bylinkový