Konec soutěže | |
Celková cena výher | 2000 Kč |
Počet výherců | 1 |
Čápy s mákem jsou oblíbenou pochoutkou dětí, které zavítají na zámek Loučeň. Jedná se o originálně zpracované šišky s mákem přelité švestkovou omáčkou provoněnou badyánem, které ochutnáte pouze tady. Tuto lahůdku z domácí kuchyně si lze vychutnat jak v samoobslužné restauraci Vtipná kaše tak i v hotelových restauracích, spolu s dalšími osvědčenými dobrotami, které děti ocení. Pro chvíle romantiky jsou v areálu zámku připraveny nově zrekonstruované hotelové restaurace Maxmilian a Ferdinand, kde kraluje šéfkuchař Tomáš Petráň se svým kolektivem.
Mezi speciality hotelové kuchyně patří kromě zmíněných Čápů s mákem určitě i některé netradičně připravované polévky a grilovaná, předem stařená, steaková masa. Na Loučeni se dá stolovat ale i netradičním způsobem. Louky v zámeckých zahradách jsou zde k dispozici všem milovníkům dobrého jídla i dobře stráveného času.
Návštěvníci si mohou vychutnat buď vlastní dobroty nebo využít piknikové koše, které nachystal zámek Loučeň v několika variantách včetně vegetariánské, romantické nebo rodinné tak, aby si každý užil dne nic nedělání naplno. A to včetně lahve dobrého vína pro rodiče nebo páry. V zámeckých zahradách si v letních dnech nebo při zvláštních příležitostech můžete vychutnat i speciality ze zámeckého grilu. Nově lze na zámek přijet i obytným vozem a vše si buď zařídit podle svého nebo využít všeho nabízeného ze zámecké kuchyně. A přitom všem na sebe nechat působit magickou sílu labyrintů.
nové koupací jezírko na zámku Loučeň
„Základní rozdíl mezi přípravou pokrmů v předních pražských hotelích a zámkem vidím především v pestrosti naší klientely a tím pádem poptávce. Rovněž ve špičkových hotelích mají samozřejmě pestrou skladbu klientů z mnoha světadílů, ale většinou se skládají ze dvou skupin, a to turistické a obchodní,“ uvádí Tomáš Petráň, šéfkuchař hotelové restaurace Maxmilian a Ferdinand.
„U nás na zámku nemáme takovou pestrost, co se národnostní skladby hostů týká, ale jezdí k nám jak obchodníci, zamilované páry tak i rodiny s malými či většími dětmi. A to je ten důvod proč Vám u nás v restauracích nabídneme jak krupicovou kaši tak i hovězí steak ze 6 týdnů stařeného masa.Pro letní měsíce jsme připravili nabídku různých grilovaných mas právě i ze stařeného hovězího masa, spolu s pečenou a čerstvou zeleninou v křupavé bagetě z kamenné pece. Například Hovězí Pastrami z vyzrálé květové špičky je spolu s čerstvou zeleninou nebo lístky polních salátů určitě to pravé v těchto i příštích horkých dnech,“ dodává Tomáš Petráň.
„Letošní léto bych k nám na Loučeň velice ráda pozvala všechny, včetně milovníků dobré kuchyně. A když už nás navštívíte, rozhodně si dopřejte minimálně naší zámeckou specialitu Čápy s mákem. Bez jejího ochutnání byste rozhodně neměli odjíždět,“ uvádí Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň. „Na zámek Loučeň přijíždí velice široké spektrum návštěvníků. Od dětí, po manželské páry hledající klid a romantiku, po firmy, které tady pro své zaměstnance pořádají školení a nejrůznější team buildingy. Proto je i škála našich restaurací pestrá a velice široká. Myslím, že dokážeme uspokojit celou tuto pestrou paletu lidí, kteří k nám přijedou nejen za odpočinkem, prací či zábavou, ale i jídlem,“ dodává Kateřina Šrámková.
restaurace na zámku Loučeň