Vánoční inspirace s Nutellou

admin
18. Listopad 2020

Vánoce mají být plné radosti a skvělého domácího jídla. Souhlasíte? Pak pro vás máme tipy na sladké dezerty i sváteční snídaně, které provoní váš dům a vykouzlí úsměv na tváři vašim nejbližším. S vánoční edicí pomazánky Nutella ® můžete vytvořit jedinečné dobroty na každý den – od ranních francouzských toastů přes veselé kynuté sněhuláky po banánový chlebíček. Užijte si vánoční kulinářské potěšení s pomazánkou Nutella ® a poté si vychutnejte své dílo v kruhu rodiny. Prázdnou sklenici pak nemusíte vyhazovat, ale můžete ji vlastnoručně přetvořit na originální svícen. Spoustu inspirace na vánoční pečení, ale i kreativní tvoření či výrobu přání můžete najít na www.nutellla.com.

Vánoční francouzský toast s pomazánkou Nutella ®

Na 4 toasty potřebujete:

  1. 8 plátků toastového chleba
  2. 3 vejce
  3. ¼ hrnku mléka
  4. ½ lžičky vanilky
  5. špetku soli
  6. 4 lžíce pomazánky Nutella ® , 1 lžíce na porci

Postup:

V misce rozšlehejte vejce, mléko, vanilku a směs nalijte do mělké nádoby. Na prkénko položte 4 plátky chleba a pomocí vánočního vykrajovátka vykrojte střed každého plátku. Zbylé 4 plátky ponechte vcelku. Všechny kousky chleba namočte do vaječné směsi. Na nepřilnavé pánvi opečte každý kousek do zlatova z obou stran. Na 4 nevykrojené plátky chleba namažte pomazánku Nutella ® a každý z nich přikryjte jedním vykrojeným plátkem. Pomazánka Nutella ® krásně zvýrazní vykrojený tvar. Tip: Vykrojené kousky chleba nemusíte vyhazovat – můžete z nich také vyrobit malé francouzské toasty

Banánový chlebíček s brusinkami a oříšky s pomazánkou Nutella ®

Na 8 porcí potřebujete:

  1. 2 hrnky hladké mouky
  2. ¼ hrnku krystalového cukru
  3. 1 ½ lžičky prášku do pečiva
  4. ½ lžičky jedlé sody
  5. 1 lžička soli
  6. 2 velmi zralé banány, rozmačkané
  7. 1 hrnek zakysané smetany
  8. 1 velké vejce
  9. 1 lžíce vanilkového extraktu
  10. ¼ hrnku másla, rozpuštěného
  11. 1 hrnek brusinek
  12. ½ hrnku nasekaných ořechů (libovolná kombinace vlašských ořechů, pekanových ořechů, kešu ořechů, pistácií)
  13. 3 lžíce ovesných vloček
  14. 8 lžic lískooříškové pomazánky Nutella ® , 1 lžíce na porci

Postup:

Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte olejem a vysypte moukou. V misce rozmíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Ve druhé misce rozmíchejte banány, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, vejce a máslo. Tekutou směs přelijte přes suchou a jemně vše míchejte, aby vzniklo kypré, vlhké těsto. Přidejte brusinky a nasekané ořechy. Těsto rozprostřete do připravené formy, posypte ovesnými vločkami a pečte 60 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Horní strana chlebíčku by měla být vyklenutá a dozlatova, a po zapíchnutí párátka doprostřed by na něm neměly zůstat zbytky těsta. Nechte chlebíček ve formě 15 minut vychladnout a pak ho vyjměte a nakrájejte. Podávejte s lískooříškovou pomazánkou Nutella ® na každém z plátků.